The Originals
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
hopeless wanderer... RsKNu29
△ Добре дошли!
в Ню Орлиънс!

Градът, в който властват законите, но не онези - писаните, а наложените от Марсел. Ще успееш ли да го примамиш на своя страна или ще заложиш на Древното семейство, дошло да вземе своето?

hopeless wanderer... 4RiEVow
△ You are log in
like
Вход

Забравих си паролата!

hopeless wanderer... T7mI3F8
△ Wath new?
Latest topics
» Предложете ни приятелство
hopeless wanderer... EmptyСря Ное 20, 2013 7:33 pm by .Nora

» Търся си другарче за gif рп.
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 6:29 pm by Amy Pond.

» Въпроси
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 3:22 pm by Michelle Keegan.

» Търся си семейство.
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 3:18 pm by Michelle Keegan.

» Търся си всичко останало.
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 3:18 pm by Adrian Cloud-Harley.

» i'm not your prince on white horse, so stop expecting me to be perfect;
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 1:35 pm by Davina Claire.

» a hopeless romantic with a dirty mind;
hopeless wanderer... EmptyПет Окт 18, 2013 1:21 pm by Davina Claire.

» The Beautiful Death
hopeless wanderer... EmptyЧет Окт 17, 2013 1:23 pm by Davina Claire.

» hopeless wanderer...
hopeless wanderer... EmptyВто Окт 15, 2013 5:43 pm by Davina Claire.

hopeless wanderer... 6mfc4Pc
△ Top poster
hopeless wanderer... MuYXfKH
△ Who is here?
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 2 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 2 Гости

Нула

[ View the whole list ]

Най-много потребители онлайн: 70, на Нед Окт 13, 2024 3:06 am

hopeless wanderer...

2 posters

Go down

hopeless wanderer... Empty hopeless wanderer...

Писане by gospel. Вто Окт 15, 2013 5:38 pm

GOSPEL;
AGE; UNKNOWN
RACE; WITCH
FC; TOM RILEY
hopeless wanderer... Tumblr_muj5nvbUeI1qc4070o5_250
Някъде, някога на Изток.

Мъдрите мъже на Изтока казваха, че никой не познава истински болката, докато не загуби най-ценното си, онова, което за което той топли огнището си и онова, заради което гори пламъкът в сърцето му.
Бях прекалено малък да разбера тези думи, изречени на по чаша черен чай насред бедуинският лагерен огън. Пустинята разпускаше пясъчните си поли дотам, докъдето окото дръзваше да достигне. Трелите на нощните птици танцуваха из сухия въздух и пръчките в жарвата пръщяха. Гласовете на номадските невести се сливаха с небосвода над нас и се разтваряха в тъмносинята безкрайност, която блещукаше с милион звездни очи.
Не знаех защо хлапе като мен, едва десетгодишно, споделя това сакрално пространство в мъдреците на кервана, но стоях и слушах.

Три дни път, суров и горещ като недопечен хляб.
Половин дузина от хората ни останаха пленени в сърцето на пясъчната буря.

На последната нощ се установихме близо до крепостните стени на голяма наблюдателница, която зорко охраняваше долината, зад която китно се разполагаше в зелен и наквасен с чудодейна вода, от сладки минерални извори, достолепен град. Беше нещо, което моите детски очи не бяха виждали никога. Каменни арки, чудати, островърхи постройки, кацнали във въздуха, бели, ленени шатри и онзи покваряващ аромат на подправки.

Пред вратата стоеше войник в железни одежди. За мен, а и за другите номади, бе исполин. Масивен като самотна скала и два пъти по-внушителен. Погледна ме изпод вежди, изсумтя гърлено и отвори със пронизващо скърцане тежките градски порти, а зад тях ме посрещна белолика и белокоса жена в пурпурна роба. Косата й бе сплетена на плитка, която падаше тежко върху едното й рамо и напомняше на смирен питон.
Усмихна ми се и ме поведе напред, а зад гърба ми конният народ остана застинал във възторжен поклон.

Сегашни дни

Сладкогласното звънче оповести появата на първият клиент на малкото дюкянче, което се бе сгушило между магазина за кафе и железарията. Усмихнато момиче с папка в ръка и карирана поличка се промъкна свенливо между рафтовете, оглеждайки с любопитство пълните буркани.
- Значи вие сте новият билкар. - рече то, докато си играеше притеснено с ръбчето на жилетката си, носеща на гърдите й емблемата на някакъв, вероятно съдейки по майсторската бродерия с ламе, скъп, частен колеж.
- Новия? Нима е имало стар? - отвърна мъжът зад тезяга, рошав, още май облечен в пижама, и забърса с ръкава си старателно стъклата на очилата си с една ръка, докато с другата оставяше димящия чибук върху дървената поставка.
- Това не е ли нелегално? - попита къдрокосата госпожичка с изтънено от съмнение, гласче.
- Малко неща в този живот са подвластни на законите, но най-малко аз. - продължи словесната атака чаровно неугледния господин и добави: - За протокола, в Стейси няма трева! Само седитивни билки използвани от Източните жерци в борбата с мигрената.
- Лулата ти си има име? Това е повече от странно! - усещаше как на момичето вече му се щеше да си иде, но трябваше, явно, да изпълни някаква важна мисия. Усещаше ги тия неща, хора с мисии, индивиди натоварени свисше, та нали бе един от тях. - Да бе, все едно знаеш какво са ползвали... На мен си ми мирише на ганджа.
- Първо: това не е лула, а чибук, направен от единственият вид кедър пригоден за това и второ, устата госпожичке, знам повече от колкото можеш да си представиш от личен опит.
Брюнетката го изгледа невярващо и отвърна с досада, размахвайки ръце в необясними жестове:
- Както и да е, аз съм Никол, дъщерята на кмета, който впрочем Ви кани официално на Ежегодният панаир на занаятите.
- Впрочем - вече с нарастваща нетърпимост заяви знахарят - не съм занаятчия, просто някой, който разчита и изпълнява божествените повели.

gospel.
Witch.
Witch.

Брой мнения : 2

Върнете се в началото Go down

hopeless wanderer... Empty Re: hopeless wanderer...

Писане by Davina Claire. Вто Окт 15, 2013 5:43 pm

Одобрен си, добре дошъл!
Davina Claire.
Davina Claire.
Witch.
Witch.

Брой мнения : 51

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите